Time flies… 16-06-2022

Het is zo waar. Al die clichés kloppen. Het zijn niet voor niets clichés geworden. Maar die ene glipt altijd door je vingers: die van de tijd. De tijd vliegt voorbij. Geniet; want voor je het weet is het voorbij. Een echt mindful cliché.

Maar hoe doe je dat nou? Heel eerlijk: ik weet het ook niet. Ik weet wel dat ik probeer bewust van de momenten te genieten. Maar achteraf lijkt het moment vaak (te) snel voorbij en wordt het al vlug minder tastbaar. Ik weet niet meer precies hoe mooi het uitzicht was, welke grappen werden gemaakt of waar de fijne gesprekken over gingen. Ik weet nog wel dat ik het mooi, gezellig of feestelijk vond. Ik houd me daarom vast aan het feit dat ik nog weet hoe ik me op die geluksmomenten voelde: enthousiast, vrolijk, lachend, in verbinding met de ander, vrij. En dat is voor mij mindful genieten.

Geniet van de zomer die voor je ligt.
Geniet van de vakantietijd.
En geniet van de mensen om je heen.

Veel liefs,
Ans