Mind-Walk

Mind-Walk

Mind-Walk is een toegankelijke mindful bewegingsles door mindful wandelen af te wisselen met ontspannen bewegingsoefeningen op de plaats én mindfulness-oefeningen.

Laag drempelig
De bewegingsoefeningen zijn laag drempelig en eventueel thuis toepasbaar. Iedereen kan meedoen op eigen niveau; ook zittend op een bankje kun je meedoen met de oefeningen.

Eigen tempo
Daarnaast gaat ook het wandelen op eigen niveau. Het gaat daarbij niet om hard of ver lopen, maar om rust en ontspanning. Mind-Walk is daarom geschikt voor beginnende en gevorderde wandelaars van alle conditieniveaus. Het gaat tenslotte niet om het tempo, maar om het bewust, ontspannen en mindful in beweging zijn.

Gezond
Mind-Walk is een mindfulnesstraining in beweging. De oefeningen van Mind-Walk halen hun inspiratie uit yoga, tai chi en mindfulness. We doen lichte bewegingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, mindfulness-oefeningen en meditatie. Mind-Walk is een manier om je fysieke en mentale gezondheid en fitheid aandacht te geven.

Mind-Walk omdat:

  • je meer rust en balans wenst voor jezelf;
  • je merkt dat je moeite hebt met ontspannen;
  • je ervaart dat je hoofd vaak te vol is;
  • je meer in verbinding wilt zijn met jezelf;
  • je wilt ont-moeten;
  • je je meer energiek wilt voelen;
  • je interesse hebt in een mindfulnestraining in beweging;
  • je het gewoon heerlijk vindt om te wandelen.


Praktische informatie

We gaan met een groep van maximaal 10 personen wandelen in de eigen omgeving. Je leert verschillende ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen en leert genieten van het hier en nu. De oefeningen zijn geïntegreerd in wandelingen van circa 2,5 a 3 km per keer. Mind-Walk is geschikt voor beginnende en gevorderde wandelaars van alle conditieniveaus.

Mogelijkheden

Neem contact op over de mogelijkheden of bekijk de agenda.

Mind-Walk groepsuitje

Een Mind-Walk workshop kan ook ingezet worden voor groepsuitjes. Heb je binnenkort een familiedag of vriendenuitje? Organiseer je een bedrijfsuitje? Heb je voorkeur voor een workshop van een uur, een middag of een hele dag? Neem gerust contact op om jouw wensen te bespreken.

Deze schitterende foto is gemaakt door Marian Rietveld, één van de deelnemers aan Mind-Walk 2020.

Marian Rietveld uit Wijk bij Duurstede, heeft fotografie als hobby. Tijdens één van de Mind-Walks in ‘t Doornse gat ontdekte ze zo veel mooie (paddestoel-)beelden dat ze later die dag is teruggegaan naar ‘t Doornse gat om dezelfde route nogmaals te lopen; maar nu met fotocamera. En met o.a. dit als resultaat!

Een Mind-Walk tijdens de lunchpauze of aan het begin van de werkdag? Een Mind-Walk op maat voor jouw bedrijf of organisatie? Lees op de pagina Mind-Walk voor bedrijven meer over wat Mind-Walk is en over wat Mind-Walk voor bedrijven kan betekenen.

Mind-Walk voor bedrijven onder begeleiding van een gecertificeerd Mind-Walk vitaliteitstrainer.