Na ruim 1,5 jaar ben ik eindelijk … 30-05-2022

Naast dat ik een wandelfan ben, ben ik ook een lezer. Maar zoals velen neem ik er vaak te weinig de tijd voor. Er is altijd wel ergens eerst een klusje te doen voordat ik de rust neem om te lezen. En toch probeer ik ervoor te zorgen dat lezen af en toe de prioriteit krijgt. Toen ik ruim 1,5 jaar geleden de diagnose kanker te horen kreeg, kreeg ik naast alle steunbetuigingen ook soms te horen: “dan krijg je wellicht ook de tijd om eindelijk eens aan dat ene boek te beginnen dat vast op je nachtkastje ligt”. Ik kan je vertellen dat dat niet gelukt is. Tijdens het traject ben ik echt met andere dingen bezig geweest dan lezen; ja, ik heb wel dingen gelezen die te maken hadden met mijn diagnose en behandeltraject, maar niet ontspannen lezen. Niet lezen voor de lol.

Maar ook kort na het afronden van de behandelingen, kwam ik niet echt aan lezen toe. Ergens vond ik niet de rust. Terwijl ik er zo’n zin in had. Dus besloot ik een jaar na de diagnose dat ik toe was aan een non-actieve vakantie: liggend in de zon, naast een zwembad en een boek in de hand. Een plat-vakantie, zoals mijn partner het omschreef. Een vakantie zonder de regio te ontdekken, zonder de lokale cultuur te ervaren en zelfs zonder te wandelen. Alleen maar zwemmen en lezen. En ik geloof dat niet veel mensen er vertrouwen in hadden dat ik dit zou kunnen 😉.

Maar het is gelukt! Ik heb een week heerlijk in de zon (en onder de parasol) gelegen, naast een zwembad, heb af en toe gezwommen, heb veel gelezen en verder volop genoten van de rust. En het is mij uitstekend bevallen. Naast mindful wandelen, kun ik ook mindful lezen en mindful genieten.

En ik denk alvast na over een volgende mindful plat-vakantie.