Je bent erin getrapt; 25-04-22

Je bent erin getrapt. Met alle kennis die tegenwoordig voorhanden is en toch heb je nog het gevoel dat het fout gaat. Iedereen ‘waarschuwt’ je en er zijn talloze boeken en artikelen te lezen over druk, stress, overspannen, burn-out. Maar toch heb je niet kunnen voorkomen dat je zelf (veel) negatieve stress ervaart. En omdat al die informatie aanwezig is, is het ook nog makkelijk om jezelf hiervan de schuld te geven. Herkenbaar?

Heb jij het gevoel dat je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat alleen maar aan het rennen bent? En nog niet eens voor jezelf, maar met name voor je kinderen, je partner of je werkgever? Heb je het gevoel dat als je even pauze neemt, alles in het honderd valt en dus ga je maar door?

Intussen weten we dat heel veel mensen dit zo ervaren (hebben). En toch ben je erin getrapt. Hoe is dat zo gekomen? Je had er nog zo veel over gelezen en over gehoord. Je dacht dit gaat mij niet overkomen, ik ga het anders doen of ik ben een gewaarschuwd mens. Helaas: iedere persoon is anders en iedere situatie is anders. Stress en burn-out kent geen vaststaand proces. Wat bij de een als stressvol wordt ervaren, is voor de ander geen probleem; en ook andersom! De een raakt in de stress van de drukke agenda en de ander raakt in de stress van eenzaamheid. Het kan dus iedereen overkomen; op ieder moment. Ook mij!

Zo was ik afgelopen week bij een ontzettend leuke workshop waarbij ik geheel ontspannen thuis kwam. En als ik ontspannen ben, word ik creatief. Dan komen er allerlei ideeën omhoog die ik allemaal, liefst nog deze week, wil uitvoeren. Drie maal raden hoe ik de dag afsloot? Precies, stressvol.

Intussen weet ik wat ik kan doen om stress te ontladen: humor helpt bij mij erg goed. Ik kijk dan graag naar comedy’s. En uiteraard wandelen; maar dat weten jullie van mij 😉.

Wil jij een keer met me mee wandelen om te ontladen? Of gewoon omdat je wandelen leuk vindt? Of omdat je nieuwsgierig bent naar Mind-Walk? Op dinsdag 10 mei is er weer een Mind-Walk avond. Je bent van harte welkom om mee te doen.