Genieten

18 april 2018

Eergisteren had ik een dagje verwennerij voor mezelf gepland. Ik heb toen heerlijk genoten van sauna, zwembaden, kuurbaden, hitte, koelte, geuren en de zon. En ik heb ook heerlijk gelezen. Ik heb genoten van een rustig tempo en het gevoel alle tijd van de wereld te hebben. En weet je wat mij dan steeds beter lukt? Genieten van het moment.

Voorheen kon ik wel genieten van momenten, maar in mijn achterhoofd bleef altijd een soort takenlijst aanwezig, waardoor ik soms even niet meer bij dit moment was. Onbewust kwamen dan af en toe vragen en ideeën door mijn hoofd zweven: hoe kan ik die ene specifieke taak het beste aanpakken? Is het handig om hulp te vragen voor die activiteit van volgende week? Oh, dat is een goed idee voor overmorgen. Over dit idee moet ik nog eens nadenken. Oh, dat is ook nog handig om gedaan te hebben. En dat alles dan ook nog vaak gecombineerd met een planning en tijdlijn; tja je hebt plannen en organiseren als talent of je hebt het niet…

Sinds ik mindfulness beoefen, kan ik echter steeds beter loslaten en meer genieten. Zelfs onderweg naar huis dacht ik afgelopen maandag nog niet aan de dag van morgen. Ik nam nog even de tijd om heerlijk naar een podcast te luisteren. Mijn takenlijst wordt er niet minder door, mijn zorgen worden er niet door opgelost en mijn vragen blijven onbeantwoord. Maar ik heb gewoon genoten. En of dat nou aan de Mindfulness zelf ligt of aan het feit dat ik anders in het leven sta, waardoor ik ook mindfulness toelaat, dat maakt me eigenlijk niet uit. Mijn genieten krijgt steeds vaker een hogere waardering van mijzelf!

Da’s genieten, toch?

Write a comment