Elk moment is…

10 april 2018

Deze zin ben ik wel eens vaker tegengekomen, maar de laatste tijd raakt hij me echt: Elk moment is een plaats waar je nog nooit bent geweest. Ik begreep hem dit keer niet alleen, maar ik voelde hem ook. En ik werd er stil van. Rust daalde neer en ik voelde een stevige basis in mezelf opkomen. Ik ga ervan recht zitten, ademhaling daalt tot in mijn buik en mijn blik is vooruit gericht. Tevredenheid, geluk, doelgericht en compassie zijn allemaal woorden die in me opkomen. Mindfulness ten top.

Wat ik het meest bijzondere vind van deze zin is dat het op een ‘reizigers’-manier is geschreven. Alsof je op reis gaat en mag ontdekken wat dit moment jou te bieden heeft. En ik houd van reizen en ontdekken. Het maakt niet uit wat je voorheen deed of hebt gedaan; compassie voor jezelf. Je kunt nu besluiten wat je gaat doen. Zonder oordeel. Wat valt er te ontdekken? Waar kun jij van genieten? Wat is voor jou, nu, van belang? Het maakt niet uit waar je vandaan komt en waar je bent geweest. Iedere plek heeft iets bijzonders in zich. Op iedere plek valt iets te leren. En je krijgt de best geschikte tijd om dat te gaan ontdekken: NU.

En dat alles in die ene zin!

Welke zin of quote heeft jou wel eens zo geraakt?