Balans

25 maart 2020

We leven in een tijd waarin je over niets anders kunt praten; waarin corona het enige onderwerp is dat je hoort. Een tijd waar we nog lang over gaan napraten. We leven in een tijd die opgenomen gaat worden in de geschiedenisboeken. Ook ik kan er niet omheen. Daarom een blog over… balans.

Ik mis namelijk de balans. We gingen van een gewoon griepje, via goed handen wassen naar quarantaine. We gingen van ‘niets aan de hand’ naar ‘moeder aarde leert ons een les’. We gingen van ‘gewoon doorgaan’ naar ‘een tijd van bezinning’. Er leek/lijkt weinig tussen in te zitten.

Je komt massaal dezelfde berichten tegen op tv en social media. De herhaling van de meningen en berichten over dit onderwerp, vermoeien mij. Zoals je in de tijd voor het coronavirus wellicht de neiging had om alleen maar door te gaan, nu is er de neiging om alleen maar te bezinnen. Voor mij voelen beide situaties als uit balans zijn.

Waarschijnlijk is het nodig. Eerst slaat de weegschaal door naar links en daarna moet ie eerst naar rechts doorslaan, voordat ie in het midden tot stilstand kan komen. Dus misschien is mijn gedachte ook maar een uiting van een eigenschap; ongeduld? Maar ik voel me er prettiger bij als er ook nu gerelativeerd kan worden. En wat helpt goed om te relativeren? En in balans te blijven? Humor. Lachen. Dus… hierbij een korte lach-cursus. Klik op deze link.

Bekijk, luister, relativeer, geniet en blijf in goede gezondheid.